torstai 23. marraskuuta 2017

Nettiasioissa muutoksia ensi vuonna!

Hei

Osallistuin juuri LähiVerkon järjestämään, tämän vuoden viimeiseen, webinaariin. Siis verkon välityksellä tapahtuvaan palaveriin johon nettiopastajat osallistuivat etänä kotona istuen. Meitä oli ilahduttavasti lähes 30 opastajaa ympäri Suomea mukana kuulemassa, mitä muutoksia Eläkeliiton alaisessa Apunen-toiminnassa tapahtuu nettiopastuksen suhteen. LähiVerkko-projekti loppuu vuoden vaihteessa. Itsekin tulin muutama vuosi sitten mukaan opastustoimintaan juuri LähiVerkon kautta. Sieltä sain koulutuksen toimintaan ja matkan varrella sieltä on saanut tukea ja apua paikallistoimintaan yhdistyksissä.

Nyt nettiopastus siirtyy Netikäs-nimikkeen alle. Se on Eläkeliiton täysin oma hanke joka on Apunen-toiminnan osa. Nettiopastajien rooli yhdistyksissä ei muutu mutta Netikäs keskittyy enemmän edistämään ikäihmisten mediasivistystaitoja ja tietokoneiden käytön osaamisen vahvistamista. Pyrkimyksenä muuttaa ihmisiä passiivisista käyttäjistä aktiivisiksi kokeilijoiksi. Netikäs-sivusto tarjoaa jo nyt hyödyllistä tietoa kaikille tietokoneen käyttäjille ja ensi vuonna vielä lisää. Käykää tutustumassa.

Kuten Helinä jo omassa blogissaan kirjoitti, ensi vuonna Raision yhdistyksemme täyttää 30 vuotta. Tästä juhlavuodesta tulemme aktiivisesti ilmoittelemaan ja tiedottamaan myös netissä, sekä kotisivujen että Facebookin kautta.

Nettiopastus tulee jatkumaan entiseen tapaan perjantaisin klo 10 - 12 Tasalan kamarissa. Kokeilemme myös opastuksen laajentamista Tornilaan jossa olen tavattavissa ainakin toistaiseksi samaan aikaan kun siellä on käsityökerho ja ÄijäPiiri kokoontuu. Jos tarvetta opastukselle on niin toimintaa jatketaan. Katsotaan.

Lopuksi vielä, olen nyt ollut jo 3 viikkoa ns. vapaaherrana, työelämä on taakse jäänyttä aikaa. Toivottavasti ehdin entistä enemmän ja paremmin keskittyä vapaaehtoistyöhön ja ihmisten auttamiseen nettiasioissa. Olkaa rohkeasti yhteydessä jos voin jotenkin olla avuksi.

Hyvää loppuvuotta!

Markku
markku.toivola@gmail.com
040 557 5828Ei kommentteja:

Lähetä kommentti