tiistai 2. toukokuuta 2017

Kesä saapuu

Hei

Kesä tekee tuloaan vaikkei sitä ilmoista aina uskoisikaan. Kesällä tekemistä riittää ulkona, puutarhassa, luonnossa ja vesillä. Matkaillaan Suomessa tai ulkomailla. Näissäkin asioissa tietotekniikkaa voidaan hyödyntää. Olen kerännyt tähän muutaman sovelluksen jotka kannattaa pitää mielessä eri tilanteissa ja joista on hyötyä turvallisuuden, sujuvamman liikkumisen tai ihan vain ajanvietteen kannalta.

112Suomi-sovellus on erittäin hyödyllinen ohjelma joka on jo pelastanut ihmishenkiä. Kesällä voidaan liikkua oudoissa paikoissa veneilemässä, samoilemassa tai vaikka autoilemassa. Jos jotakin sattuu niin hätäkeskukseen kannattaa soittaa tämän sovelluksen kautta. 

Keskeisin hyöty on, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu.
• Soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä.
• Apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.
• Avun paikalle tuloa nopeuttaa se, että kohdesijainti on tarkasti tiedossa.


Kun olet ladannut tämän sovelluksen puhelimeesi niin varmista, että sijaintitieto ( eli gps-paikannin ) on kytketty päälle. Muuten sovellus ei pysty paikantamaan sinua. Jos olet epävarma miten tämä tapahtuu niin kysy ihmeessä opastuspisteistä tai vaikka minulta.

Navigointi: Google Maps on hyvä ohjelma kun halutaan liikkua autolla, julkisilla liikennevälineillä, pyörällä tai jalan. Kirjoitetaan osoite hakukenttään ja aloitetaan navigointi. Nyt kun roaming maksut ovat poistumassa niin koko Euroopassa on mahdollista käyttää mobiilidataa eli vaikka puhelinta tai tablettia navigaattorina kotimaan hinnoilla. Eri operaattorien tilanteesta en ole täysin varma joko roaming-maksut ovat poistuneet mutta kesän aikana näin pitäisi tapahtua. Kannattaa tarkistaa asia omalta operaattorilta. Google Mapsissa on nyt myös helposti käytettävä ominaisuus, pysäköintisijainti. Voit merkata autosi, pyöräsi tai minkä vaan paikan lähtiessäsi vaikka marjaan ja löydät autosi parkkipaikan helposti.

Retkikartta on kätevä retkeilijän apuväline. Maastoon lähtiessä kannattaa tarkistaa, että puhelimen tai tabletin akku on täynnä ja varavirtalähteen mukaan ottaminen on järkevää. 

Navigointi vesillä: En ole löytänyt hyvin toimivaa, ilmaista navigointiohjelmaa veneilyn tarpeisiin. Jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä. Suosittelen Loisto Mobiilia joka on mielestäni edullinen, esim Play-kaupassa hinta on 29,99 euroa. Toukokuussa 2017 julkaistaan täysin uusi Loisto-navigointisovellus mobiililaitteille! Uusi sovellus tarjoaa helppokäyttöiset työkalut navigointiin ja sisältää aiempaan tapaan laadukkaat ja ulkoasultaan tutut vektorimuotoiset veneilykartat. Lisäksi sovelluksesta löytyy koko Suomen maastokartat, käyntisatamatiedot ja sääennusteet. Lue lisää
Uusi sovellus tulee sovelluskauppoihin nykyisen Loisto Mobiili -sovelluksen rinnalle. Jos et juuri nyt tarvitse navigointisovellusta tabletille tai älypuhelimelle (iOS tai Android), suosittelemme odottamaan uuden sovelluksen julkaisua. Harmi vain, että Windows-puhelimille tätä sovellusta ei saa.

Sadepäivien ratoksi Netistä löytyy monenmoista tehtävää ajankuluksi. Tässä muutamia linkkejä:
Papunet , Älypää , 123pelit  ja paljon muita. Näiden parissa viihtyy kotonakin.

Jos sinulla on joku hyvä linkkivinkki niin kerro meille muillekin.

Terveisin,
Markku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti