perjantai 12. helmikuuta 2016

Helmikuun kuulumisia

LähiVerkko-pilotin opastajat Lehmirannassa.Lehmiranta pimeässä pakkasella.


Tämän helmikuun aikana on Lehmiranta ehtinyt tulla tutuksi. Olen käynyt siellä kuun vaihteessa nettiopastajien kanssa ja viime viikolla kotisivukurssilla Arja Mannosen, yhdistyksemme kotisivuvastaavan, kanssa. Opastustilaisuudet Tasalan Kamarissa ovat näiden kurssien takia hieman jääneet väliin. Onneksi aina joku tietotekniikkaa osaava on ollut paikalla etteivät ihmiset ole turhaan tulleet koneineen apua hakemaan.

Varsinaissuomalaisia nettiopastajia oli kolmisenkymmentä päässyt paikalle tutustumaan pilotin etenemiseen ja vertailemaan oman yhdistyksen tilannetta muihin. Monessa kunnassa oli päästy hyvin liikkeelle, joissain hieman hitaammin. Meillä Raision yhdistyksen kohdalla tilanne on tosi hyvä. Meillä on nettiopastustoiminta jo vakiintunut, apua ja neuvoja on tarvitsijoille löytynyt. Ihmiset tietävät toiminnastamme ja osaavat jo tulla kyselemään. Tietoa löytyy sekä lehdistä että netistä. Ja aina voi minuun ottaa yhteyttä, sähköpostia voi lähettää mihin aikaan tahansa. Ja jos tietokone pistää hanttiin eikä nettiin pääse, voi soittaa tai lähettää tekstiviestin. Ja jos oikein huonosti käy eikä mikään toimi niin voi vaikka Tasalan Kamarin kautta käydä välittämässä viestin. Raisiossa on myös ilmaisia tietokoneita sekä Kamarilla että vaikkapa kirjastossa.

Kotisivukurssilla oli parikymmentä yhdistyksen kotisivuja tekevää tai sellaiseksi alkavaa ihmistä mukana. Tämän kurssin innoittamina tulevat meidän Raision yhdistyksemme kotisivut varmasti muuttumaan, näin sovimme. Opimme uusia niksejä saada lisää elävyyttä ja näkyvyyttä sivuille. Helinä on aikaisemmin kaiken muun puheenjohtajatoimintansa lisäksi vastannut myös kotisivuista. Nyt Arja on lupautunut huolehtimaan kotisivuista ja Helinä voi keskittyä muihin tehtäviin joita hänellä todella riittää.

Yksi asia jonka nyt nostan nettiopastajana esille, on etäyhteys. Käytän TeamViewer ohjelmaa  saadakseni etäyhteyden tietokoneeseen jossa on ongelma. Jos nettiyhteys toimii, pääsen kotoani käsin ongelmaiseen koneeseen tämän ohjelman avulla. En pääse koneelle luvatta vaan aina ennen yhteyden luomista tarvitsen koneen käyttäjän luvan. Kun lupa on myönnetty, voi kyseisen koneen käyttäjä seurata työpöydältä työskentelyäni. Kun etäyhteys päättyy, se ilmoitetaan selvästi. Sen jälkeen en pääse uudestaan ko koneelle ilman uutta lupaa käyttäjältä. Toivon kovasti etäyhteyden käytön lisääntyvän. Etäyhteys helpottaa huomattavasti molempia osapuolia.

Mukavaa helmikuuta kaikille,
Markku

PS. Ei tarvitse kysellä kuvien käyttöoikeuksista kun käyttää omia kuvia. Kuten yllä Lehmirannasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti